Een jaar lang verzamelden de werknemers van Rettig Belgium, plastieken stopjes. ‘Stopjes’, die anders in de afvalberg terecht kwamen. Initiatiefnemer Luc Cams, zelf kankerpatiënt en werknemer bij Rettig Belgium, zag dat deze omhulsels wel eens voor een ander doel konden dienen. Samen met zijn werkmakkers, verzamelden ze 4420 kg plastieken stopjes. Een recyclagebedrijf nam het graag van hen over.
De 49 jarige Luc Cams koos voor Kinderkanker Fonds Kleine Prins vzw. Een vzw die dit jaar exact 40 jaar bestaat en nauw samenwerkt met het Universitair Ziekenhuis Leuven. Kinderen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgen, worden onder hun vleugels genomen. Ze bieden ook uitkomst aan gezinnen, waar mutualiteiten dat niet kunnen. Voor hun kinderen zelf houden ze jaarlijks een Sinterklaas- en Lentefeest. Ze gaan met de kinderen naar een pretpark of een match voetbal kijken op KRC Genk. Anne-Marie Lepoutre, afgevaardigde van Kleine Prins vzw, was duidelijk onder de indruk van dit initiatief. Luc Noten, en CEO Jos Bongers van Rettig Belgium overhandigde de cheque van 1.570€ aan Anne-Marie Lepoutre. HR Manager Luc Noten merkte er wel bij op, dat dit resultaat volledig de verdienste was van Luc Cams en diens werkmakkers. De kinderen van Kleine Prins vzw zien alvast een prachtig Lentefeest tegemoet.