Voor kinderen

JE BENT VAST BEZORGD

JE BENT NIET ALLEEN

Dokters weten heel veel over kanker. Ze ontdekken steeds nieuwe medicatie om kinderen zoals jij te genezen. Ze doen alles wat ze kunnen om jou te helpen. Je mag dus aan de dokters alles vragen wat je wil weten.

 

Waarschijnlijk voel je je door de medicatie die je thuis en in het ziekenhuis krijgt na een tijdje nog zieker. Dat komt omdat die je lichaam helpt te vechten tegen de kankercellen. Van al dat vechten kan je erg moe worden. Je zal dus veel moeten rusten.

EMOTIONEEL EN PRAKTISCH

Je hebt vast heel veel vragen, over kanker, over medicatie en over behandelingen, over hoe het nu moet met school en misschien nog heel wat andere vragen die niet in dit lijstje staan.

 

Onthoud maar goed dat je je vragen aan iedereen mag stellen. Aan je ouders, aan je dokters en aan iedereen van Kleine Prins. Ook als het moeilijke vragen zijn. Of hele grote.

WE ZIJN ER VOOR JOU EN JE GEZIN

WE WILLEN JE FIJNE DAGEN BEZORGEN

Kleine Prins is een groep vrienden die jou en je mama en papa een beetje kan helpen. De mensen van Kleine Prins weten heel wat over kanker. Dat komt omdat sommige van hen ook een kind met kanker hebben. Wat zij over kanker weten, kunnen ze aan jou en aan je ouders doorvertellen. Zo kunnen ze jullie vertellen over hun ervaringen met dokters, ziekenhuizen, naar school gaan en met het dagelijkse leven thuis. Dat is wel handig, want zo moet je het niet allemaal alleen uitzoeken.

FINANCIEEL

En weet je wat heel bijzonder is? De Kleine Prins-mensen weten dat je ook mét kanker soms best goed genoeg voelt om iets heel leuks te doen. Ze weten ook dat je niet altijd maar aan kanker wil denken. Daarom bedenken ze superleuke dingen om samen met andere kinderen die ook kanker hebben te doen.